Robinsonský tábor malých WorWaňat (napsal Kubík Jůdů)

dscf2156Kdo byl na táboře: Kubajs, Davča, Šíma, Venda a Jája. Vedoucí, Daník, Dejv. Jeli jsme na tábor k Domanínskému rybníku. Než jsme se stačili zabydlet, už začala první hra. Taťka nám řekl pravidla. Začalo to tak že jsme přešli přes potok. Pak jsme běželi do lodi která byla vyrobená z provazů. Tam jsme vzali jednu věc a běželi jsme k Dejvovi, ale museli jsme dávat pozor, aby nás nesežral žralok. Taťka byl jako žralok. Až jsme nanosili všechny věci začali jsme si stavět přístřešek. Nejdřív jsme udělali kolíky. Napnuli jsme plachtu a přikolíkovali k zemi. Druhá hra byla zkouška, kdo nejdéle udrží oheň ze špejlí. Třetí hra byla hon na jelena. Vystopovali jsme jelena po hnědých fáborcích a házeli po něm šipkami. Pak jsme grilovali a šli spát.

Další den jsme šli na výlet na Pyšolec a Zubštejn. Na Pyšolci nás čekala čtvrtá hra, lov želv. Přímo na hradě spali dva vandráci. dscf2148Naštěstí želvy nebyly schované moc blízko nich. Já ulovil asi jen dvě nebo tři. Cestou jsme našli několik kešek. Nejzajímavější z nich byla na konci výletu, na Zubštejně. Schovávala se hluboko ve zbytcích komína a byl to sud plný knih. Na mostě k hradu jsem našel ukryté razítko. Cesta dolů byla trochu nebezpečná. Strejda Dejv řekl, že až najdeme poslední kešku, která se skrývá v malém lesíku nedaleko parkoviště, prozradí nám tajemství. Z toho tajemství jsme všichni byli zklamaní. Bylo to totiž to, že jsme právě ušli dvanáct kilometrů. Pak jsme se vrátili do tábora, vykoupali se v rybníce, zahráli si hru, udělali večeři a šli spát.

dscf2180Další den jsme jeli na hrad Pernštejn. Už od rána pršelo. Šli jsme na prohlídku. Líbila se mi věžička s barevnými sklíčky v oknech. Pak jsme dojeli do Nedvědice, naobědvali se a poslali pohledy. Odtud jsme se vrátili zpátky do tábora. Taťka s Dejvem natáhli lana přes potok a my jsme přes něj museli přenášet různé věci. Já cestou ztratil sekyru. K večeři jsme dělali balíčky z brambor, slaniny a zeleniny. Každý si to udělal sám.

dscf2229Ráno jsme sbalili věci a jeli na rozhlednu Karasín. Podívali jsme se dalekohledem a viděli srnku. Potom jsme šli na procházku do botanické zahrady a tam ulovili kešku. Cestou domů jsme se zastavili v opuštěném lomu u Sázavy, kde byla jedna super keška. My už jsme ji měli ulovenou, takže jsme zatím zapálili oheň. Když ostatní kešku našli, vyfotili jsme je a pak si všichni opekli buřty. Po obědě už jsme jeli domů.dscf2196dscf2252dscf2212

Záložka pro permanentní odkaz.

2 reakce na Robinsonský tábor malých WorWaňat (napsal Kubík Jůdů)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *