Jarní voda 2024

Chlapcí,

vzhledem k tomu, že v souvislosti s naší letošní vodou několikráte padlo slovo Lech, tak se mi to zatím jeví takhle:

Odjezd v úterý 7.5. na noc. Já se bohužel dokážu z práce urvat až v 19.05, pokud se teda nestane nějakej zázrak. Takže budem rádi, když vyrazíme kolem osmé večer. Pak se teda nabízej dvě možnosti. Buď jet celou noc a dorazit až na Lech, což je nejkratší cestou 571 km, papírově 7 hodin cesty, reálně to bude asi výrazně víc.

Nebo by se dalo dojet kupříkladu do Berchtesgadenu, Hitlerovo Orlího hnízda, což jest z H.B. 385 km, papírově 4,5 hodiny. Tam bychom sfoukli Königseer (Berchtesgadener) Ache, případně v kombinaci s Ramsauer Ache, podle toho, co by mělo vodu. Mělo by to být max. WW2+ Je to kousek pod Salzburgem, ale v Německu, takže se na nás žádné omezení nevztahuje.

Kemp bych viděl asi tenhle: https://www.camping-grafenlehen.de, případně je poblíž ještě jeden.

Odtud bych pak jel na Lech – našel jsem tam jakejsi camping Rudi: https://lechtal-camping-rudi.at, kterej by měl fungovat celoročně, nebo můžem zkusit najít ten plácek, kde jsme bydleli s Potfajem. Já bych radši tak ňák spíš ten kemp. Cesta je pořád ještě daleká – nejkratší 255 km, údajně 3,5 hod.

Na Lechu bych dal dva úseky – každý zhruba 20 km tak, jak jsme to jeli kdysi, takže 2 noci na témže místě.

Z Lechu bych se začal pomalu vracet – nejdřív asi na Isar – přejezd cca 100 km, 1,5 hod, teoreticky by se dalo přespat ještě na Lechu a přejet to ráno. Tenhle úsek ze Scharnitz už jsme taky jednou jeli, je to něco mezi WW1-3, vcelku hezký. Horní úsek je pak údajně úplná bomba, ale dá se tam dostat jen místním tágem a – jestli si vzpomínáte – ty začátkem května ještě chrápou zimním spánkem. Nebo si můžem udělat hezkou, devítiapůlkilometrovou vycházku s kajakem na chrbtě 🙂 Jinak v Scharnitz je taky kemp: https://www.karwendelcamp.com.

Z Isaru přejezd asi 110 km na Brixentaler Ache, papírově hodina a půl. Řeka má být +- WW2, údajně neprávem opomíjená, voda údajně většinou celoročně. Kempy jsem našel dva: https://www.camping-wilder-kaiser.at, nebo tuten: https://campingreiterhof.at.

Odtud je to pak domů asi 450 km, což už se dá 🙂

Variant je samozřejmě víc. Kdyby něco neteklo, je poblíž třeba Imster Schlucht, nebo by se to dalo napíchnout na Saalach (tam ale nemůžou nafukovačky) a určitě bychom objevili i další kousky. Z výše uvedených řek momentálně tečou fšecky, jak to bude za 3 týdny ale nemám tucha.

Pokud byste sóhlasili s tímhle plánem, asi by bylo fajn naťuknout kempy (Prokope, tuším, že ses nabízel???), bo jsem u většiny nepostřehl nic o stanech. Otevřený by každopádně bejt měly. A asi by bylo dobrý – až se dohodnem, kde začnem – zkusit domluvit, jestli se do kempu uprostřed noci dostanem, abychom zas nemuseli chrápat na asfaltovým parkovišti, jak kdysi na Saalachu.

Pokud by vás zajímaly nějaké bližší informace, většinu z výše uvedených řek najdete tady: http://www.kajaktour.de/fluesse.htm

No – a teď to, kucí, klidně opřipomínkujte a uprafte dle vlastních přectaf 🙂

Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *