Jarní voda 2023 – nástřel k diskuzi :)

Pomalu se nám začíná blížit jarní voda, tak jsem se začal poohlížet po tom, kam zamířit. Jak už jsem nadhazoval, vzhledem k naší momentální pádlerské formě, počtu najetých kilometrů na divoké vodě v uplynulém roce a absenci jakékoli zimní přípravy v bazénu, bych se radši nepouštěl do odvážnějších akcí typu WW4, ale viděl bych to max. na WW 2-3. Tři dny /pro Pafku opakuji: odjezd v pátek 5.5., návrat v pondělí 8.5./ nejsou zas tak moc, nicméně nerad bych jel po sedmdesáté čtvrté na Salzu. Zkusil bych zas něco trochu jinde. Momentálně se mi to jeví takhle:

V pátek v noci bych dojechal do kempu Zirngast ve Schladmingu. Je to z Brodu cca 380 km, naším stylem cestování tipuju tak pět a půl až šest hodin cesty. V sobotu bych spláchl Enns – Mandling-Schladming. Už jsme to jednou jeli – je to necelejch 9 km vody WW2-3 s velkým a blbým stupněm na konci. Jeli jsme to dvakrát, což bych viděl i tentokrát. Co si vzpomínám, ve Schladmingu před tím stupněm to extra neteklo, jinak vcelku pěkný.

Ještě v sobotu bych přejel do Tamswegu (Waldcamping Mörtelsdorf 172) na Muru. Nejkratší cesta vede přes průsmyk 1700m n.m. a lyžařské středisko Obertauern. Pojedem kolem severního i jižního Taurachu, ten druhej bych chtěl jet, tak ho můžem aspoň omrknout. Přejezd asi 70 km, cca hodinka.

V neděli bych dal asi Mur, byli jsme tam dvakrát – příjemná turistika WW2, dvě místa WW3, moc hezký oudolí. Nocleh opět v Tamswegu.

Südliche Taurach teče přímo kolem kempu – má to bejt příjemná říčka WW 2-3 se sjízdnejma stupněma a jedním sedmimetrovým několikaposchoďovým jezem, kterej se prej dobře sjížděl, ale někde jsem se dočetl, že to zmrvila elektrárna a táhne to do ní. Museli bychom okouknout a posoudit. Tipuju, že začátkem května bude mít vody dost, bo na těch horách okolo se eště teďko lyžuje. Tím bych v pondělí skončil a frčel dom.

Kdyby náhodou něco z toho neteklo, je to odtud necelou hoďku na Möll, kterej teče vždycky a byli jsme tam – a kdyby bylo jo zle, můžem dofrčet do Lienzu buď na Drávu a nebo, pokud si troufnem, tak na Isel. Ale to už je dalších 120 km… Eště se pokouknu, estli nejni něco blíž a zároveň to teda nehrozí rozbitím úsměvu 🙂

Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na Jarní voda 2023 – nástřel k diskuzi :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *