Jihlava z Mohelna

Kamarádíčci, moc se omlouvám, že jsem dosud nezvládl sesmolit a vložit článek z vody, která proběhla v květnu, a místo toho sem házím obrázky a pár řádků z akce, kterou jsme absolvovali 1. září. Nebojte se, všechno bude. Jednou. Někdy. Možná…

Každopádně – zde je několik obrázků z dnešního splutí Jihlavy od hráze nádrže Mohelno do Biskoupek. Veliký dík Pepinovi za výborný tip a hlavně za těch několik let neúnavného lákání nás do těchto míst. Pepine, fakt dík, žes to nevzdal! Zároveň dlužím omluvu Prokopovi a Prokopovi za to, že, jak tak koukám, jsem je ani jednou nevyfotil.

Jen opravdu v krátkosti: Den plný zážitků započal typicky nedělním zvoněním budíku v 05.45. No co, králíci musej taky něco žrát a rostlinstvo kolem baráku jsem taky ještě nevycvičil natolik, aby se pozalejvalo samo. V 06.55 už jsme za zuřivého štěkotu našich tří psů vyráželi ve složení: 4 Jůdovi, 2 Prokopové a Miras s Mojmou směrem na Mohelno. Cestou se nestalo nic mimořádného, snad jen, že nás kousek před cílem uchvátila cedule: “Řidiči, respektuj migrující sysly!” Dlužno říct, že jsme nakonec spatřili jak sysla, tak i Sysla. Pod přehradní hrází jsme pak zažili cosi ve stylu Matějské pouti. Na vodě to ale bylo úplně v pohodě a po krásných, rychlých vlnkách jsme se během zhruba dvou hodin prohoupali nádherným skalnatým údolím až do cíle u mostu v Biskoupkách.

Pak už jen dlabanec v nedalekých Ivančicích a dobírání ztracené energie v přenádherných prostorách pobořeného kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích.

Bylo to krásný.

Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na Jihlava z Mohelna

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *